Alfred og Katinka

Prinsessens Kat var en stor kat. En meget stor kat, faktisk. Prinsessens Kat havde boet 1½ år på en bondegård sammen med en meget stor hund, en masse køer, mus og fugle. Prinsessens Kat var ikke bare en lille skrøbelig indekat, der aldrig havde smagt på livet.

Men en dag da prinsessen var ude at gå tur i gården med Katten i sele, kom en af de andre beboer i prinsessens andelsforening ud for at lufte sin hund. Verdens mest nuttede, glade, legesyge, påtrængende lille hundehvalp ved navn Alfred. Alfred havde vist aldrig mødt en Kat før. Og Alfred ville rigtig gerne lege med Kat.
Det stod imidlertid IKKE på Kats dagsorden at lege med den meget lille hund. Prinsessens Kat transformerede sig på et splitsekund om til en væsende drage og stirrede olmt på den lille glade hund.Prinsessen var ikke heelt tryg ved situationen for Kat var cirka dobbelt så stor som den nuttede hundehvalp. Og Alfred forstod bestemt ingen vink med vognstange, og blev ved med at nærme sig dragen. Det lykkedes da også at udløse dragens dræber-klo, men heldigvis var Alfreds vist så hurtig, at han undgik kødsår på snuden.

Alfred lod sig nu ikke så let slå ud, og siden Katten åbenbart ikke gad lege med ham, forsøgte han ihærdigt at fange Kattens sele, stjæle prinssens luffer, fange sin egen hale, stjæle prinsessens luffer, komme lidt tættere på Katten, stjæle prinsessens luffer og charme sig ind hos alle på sin vej. Sidstnævnte lykkedes i høj grad, for Alfred var i særdeleshed en meget nuttet lille hundehvalp.

Så snart Alfred var gået hjem, forvandledes Katten igen til en sød og blød kat og skyndte sig indenfor i sikkerhed. Katten var meget træt resten af dagen. Og det forstår man jo sagtens, sådan nogle bittesmå hundehvalpe kan jo godt være virkelig farlige...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar