Malmö

Prinsessen syntes det var svært at give manden gaver. Manden havde jo alt: søde børn, en lækker, ung kone,  hipsterhybel i storbyen, en virkelig hurtig motorcykel og mindst 4 par jeans. Så prinsessen havde pakket en tegning ind til manden - en tegning af at de skulle på weekendtur til nabobyen Malmö.
Prinsessen havde hørt så mange fine ting om Malmö. Tæt på, skøn storby, masser af charme, spændende butikker, mange kulturer, god mad, lav svensk krone, flot arkitektur osv.En dag pakkede prinsessen og manden så tasken, afleverede Katten til babysittning på Amager og vandrede til toget på Nørreport. Første udfordring viste sig at være at finde et sted at købe billetter, da alle skiltene pegede i forkerte retninger, og den eneste automat prinsessen kunne finde var i stykker. Da det lykkedes at finde en betjent kasse, takkede prinsessen pænt nej til en retur-billet, for den kunne man jo lige så godt købe i Sverige.

Prinsessen og manden sprang på toget, der til DSBs(??) ros kørte med 10 minutters mellemrum, til tiden og lynende stærkt. 45 min senere checkede prinsessen og manden ind på deres hotel i centrum af Malmö - fulde af forventning og glæde.

Da bagagen var på plads var klokken blevet spisetid og prinsessen og manden begav sig ud på jagt efter en restaurant. Udvalget i nærområdet var overraskende begrænset, og priserne var i den grad også overraskende. Almindelige discountrestauranter opererede med hovedretpriser i størrelsesordenen 200-300 kr. Sådan cirka det dobbelte af hvad prinsessen og manden kunne have fået samme type mad for hjemme i København.
Maden var udemærket, men ingen kulinarisk sensation. Til gengæld var det en sjov fornøjelse, at restauranten som prinsessen og manden valgte, havde sat gasvarmere op mellem alle bordende, så man kunne sidde udendørs og spise.

Lørdag morgen rullede prinsessen og manden ned til hotellets morgenbuffet. Spiseligt, men bestemt ikke værd at vælge dét hotel for. Stort udvalg, men relativt kold varm mad.
Efter morgenmaden skulle byen udforskes. Efter en ret tam tur ned af det første stykke af Malmös gågade indså prinsessen og manden at butikkerne i Malmö først åbner kl. 11 - og der var derfor ret dødt inden da. For at fordrive tiden gik prinsessen og manden så en tur i Kungsparken. Helt fjollet indrettet park, men masser af ænder og grønt og vand.
På vej tilbage mod centrum stødte de på Malmös perle. En lille autentisk vegansk cafe, med retromøblering både ude og inde, både frukost og frokost buffet til ikke særlig mange penge, kaffe, øko-saft og kager. Prinsessen og manden tog et pitstop i deres møblerede baggård, og det var lige før at den hyggelige Kafé Agnez var hele Malmö-turen værd.

Tilbage i centrum var der blevet lidt mere livligt, men efter en grundig spadseretur både frem og tilbage, måtte prinsessen konstatere at Malmö byder på:
   - Et langt mindre udvalg af de klassiske high street butikker end Kbh
   - En meget koncentreret gågade, med industri/bolig/ingenting i alle sidegader
   - Hovedsageligt uinteressante og anonyme bygninger (bort fra Lilla Torg)
   - Absolut ingen iøjenfaldende specialbutikker eller noget særlig svensk
   - Utroligt lidt at kigge på!

Prinsessen og manden vandrede en tur ud til Folkets park. Og det var da meget sjovt med forlystelsespark og lidt halloween pynt. Men turen derhen var komplet uden indhold og dermed ret lang.
Prinsessen og manden tømte et (det eneste de fandt) lokalt supermarked for bland-selv slik - som er virkelig billigt - og sjove nødder.
Prinsessen og manden spiste lidt virkelig god, men dyr, tapas til frokost.
Klokken 17 lukkede alt i Malmö, og der vidste prinsessen og manden faktisk ikke rigtig hvad de skulle få tiden til at gå med. De prøvede at gå i biografen, men der var kun 3 biografer i Malmö, og alle havde total udsolgt, eller kun spredte pladser til aftenens forestilling ( i éntal!).
Prinsessen og manden endte med at drikke en cocktail og spiste tidlig aftensmad - dyr, italiensk og almindeligt - for så at smide sig foran fjernsynet på hotelværelset, der tilbød DR1 og dermed både Matador og James Bond.

Om søndagen vadede prinsessen og manden en lang og uendelig kedelig tur ud til det famøse Turning Torso. En meget sjov bygning, der ligger midt i et dødssygt beboelseskvarter, der er adskilt fra Malmös centrum af store industriområder.
Klokken 12 stod prinsessen og manden klar på togstationen - men Malmö nåede at levere endnu en træls overraskelse inden de fik lov at komme hjem til København. Togbilletterne kostede - efter vekselkurs - 30 kr. mere end de havde gjort hvis prinsessen havde købt dem i København.

Prinsessen ville på det varmeste anbefale alle at blive i København, der var både billigere, dejligere, smukkere, langt mere alsidig, spændende og tættere på!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar