Lorte-forældre #2


Prinsessen vidste godt at det var en noget tynd is at bevæge sig ud på. Man måtte ikke pege fingre af andres evner til at have børn - slet ikke uden bevis for at man selv var et hak bedre. Men prinsessen var ikke så dygtig til dyden "at holde kæft".

Prinsessen havde i snart mange uger brugt torsdag aften på at blive forarget over hvor mange af de deltagende forældre i programmet "Generation XL" der faktisk mere eller mindre modarbejdede deres børns vægttab, på grund af mangel på ansvar og autoritet. Forældrene bekendte på landsdækkende TV, at de ofte lod ungerne bestemme menuen, om de skulle cykle i skole, om de skulle se TV hele dagen eller spille fodbold osv. fordi de ganske enkelt ikke havde lyst til at tage konflikten. Fordi de altså ikke havde lyst til at opfylde deres rolle og ansvar som opdragende voksen! Lyst til???
Selv når ungerne selv prøvede at holde fast i reglerne fra ekspert-lægerne, var der flere af forældrene der faktisk lavede om på reglerne for at gøre deres egen hverdag og opgave nemmere!


Prinsessen syntes det var tragisk, at det åbenbart var blevet socialt acceptabelt at lade sin børn opdrage sig selv og bagefter stille sig undrende overfor at de måske ikke havde det så godt...

En dag hørte prinsessen så et nyhedsindslag om unge, socialt belastede kvinder der havde følt sig presset til aborter af deres kommunale kontakter. Prinsessens første tanke var selvfølgelig "skrækkeligt" og forkasteligt" og "de stakkels kvinder, sådan må man ikke behandle nogen". Men efter lidt overvejelser havde prinsessen faktisk lidt svært ved at se problemet i, at fraråde alle de 17-årige mobbeofre, misbrugsbørn, voldssdømte, kontantshjælpsmodtagere, psykisk ustabile piger i at skyde børn ud af underlivet i ét væk.
Prinsessen kunne faktisk ikke rigtig se det forkerte i, at gøre en indsats for at forhindre et utal af fremtidige plejebørn og tvangsfjernede - eller endnu værre misbrugte og misrøgtede børn i at blive sat i verden.
Prinsessen kunne virkelig ikke finde medlidenhed med en gravid 20-årig, hvis første barn var tvangsfjernet, der følte at "systemet" pressede hende til en abort.For hvorfor helvede skulle det egentlig være en menneskeret at få en masse børn som man ikke var i stand til, havde lyst til eller tog sig tid til at tage sig ordentligt af???Ingen kommentarer:

Send en kommentar