Turist-maniacs

En dag da det var søndag i Paris, og prinsessen og manden og bonuspigerne alligevel skulle have noget ud af dagen ( - når nu shopping ikke var en mulighed...), gik de op til yndige Sacre Coeur på toppen af Montmartre-kvarteret. Solen skinnede, og selv om det stormede lige vel meget var alting fint og forårsagtigt og meget pænt.

Prinsessen og Co. ville gerne op i kirken og få en endnu bedre udsigt over Paris. Fejlagtigt troede prinsessen at man skulle ind i kirken for at komme op - hvilket resulterede i en runde i kæmpekirken under komplet tavshed, fordi der netop var en påske højmesse i gang. Vel ude opdagede prinsessen det rigtige skilt med en pil rundt om kirken, og straks begav prinsessen, pigerne og manden sig opad.
Over 300 trin op af en ganske stejl vindeltrappe. En fantastisk udsigt over hele Paris. Over 300 trin ned af samme slags ganske stejle vindeltrappe.En særdeles langvarig søgning efter famøse Moulin Rouge og adskillige kilometers vaden rundt, et antiklimaktisk møde med Moulin Rouge og en lækker frokost i læ og bragende solskin senere besluttede en eller anden vanvittig tosse at Eiffeltårnet var et godt sted at fortsætte hen til, når nu shopping stadig ikke var en mulighed.


Prinsessen syntes Eiffeltårnet var meget overvældende, spændende og smukt. Og prinsessen, pigerne og manden skulle selvfølgelig op i Eiffeltårnet - selv om det lige var dén dag hvor køen til elevatorerne var uendelig lang og de derfor var nødt til at tage trappen. Manden prøvede at tælle, men det stod ikke helt klart hvor mange trin der rent faktisk var op til andet plateau - et sted mellem 700 og 900.
Fra andet plateau tog prinsessen og Co. en anden elevator hele vejen op til toppen - i godt 300 meters højde. Nød den fine udsigt, tog elevatoren ned til andet plateau og gik de samme trin ned.

Prinsessen var glad for alle de udsigter, og prinsessen var glad for at kunne sige at hun havde været oppe i de klassiske turistattraktioner. Prinsessen var til gengæld ikke i specielt god form. Og prinsessens lægmuskler var ikke vandt til at arbejde så voldsomt meget. Prinsessen muskler var ret trætte efter de mange, mange trin - og næste dag, og dagen efter og dagen efter igen samt dagen efter den dag var prinsessens ben meget, meget ømme. Prinsessen var en lille smule træt af trapper...

2 kommentarer:

  1. Det lyder da til at være en vellykket tur indtil videre. Vi droppede Moulin Rouge møllen da jeg havde set den på et fotografi nogle måneder inden, blev også slemt skuffet bare da jeg så fotoet. Så tør slet ikke tænke på hvordan I havde det.
    Fik I jeres kufferter igen?

    SvarSlet
  2. Jeg havde ikke de store forventninger til Moulin Rouge - jeg ville gerne derind og se et show, men havde hjemmefra besluttet at det trods alt ikke var de 1400 bobs pr. person værd. Så jeg regnede ikke med at vi ville få så meget ud af det stop. Så meget desto mere fjollet var det måske, at vi brugte så lang tid på at finde det. Men nu er det i hvert fald krydset af på listen!;o)

    Jep, opdatering på kufferterne følger - men de kom frem!

    SvarSlet