Paris - en turbulent romance

Engang i efteråret havde prinsessen jo vundet et gavekort til rejser. Prinsessen havde valgt en forårstur til byernes by, Paris sammen med sine yndlingsbonusdøtre og -mand.

Prinsessen havde været i Paris én gang før - for mange år siden. En lidt træls tur, som startede med at prinsessen var uhørt træt efter en lejrskole lige op til, og sluttede med at prinsessen og hendes forældre brugte timer på at finde restauranter som ville acceptere betaling med Diner's kort, fordi prinsessens far var blevet bestjålet alle kontanter og andre kort i metroen.

Prinsessen havde derfor højre forventninger om en revance i forholdet til Paris.

Prinsessen, pigerne og manden lagde hårdt ud lørdag morgen og mødte i lufthavnen kl.05:35. Prinsessens fly skulle lette 06:55, og prinsessen skulle jo bare lige tjekke ind ved en maskine, aflevere bagagen og så nyde lidt lækker juice og måske snuse til en parfume i lufthavnen. Ret hurtigt stod det imidlertid klart for prinsessen pigerne og manden at det ikke ville forløbe sådan. Selvbetjeningsmaskine ville overhovedet ikke betjene prinsessen, og køen til check-in skranken var uendelig. Kl. 06:30 småløb prinsessen og Co. hen til security-tjek, masede sig ind foran endnu en kæmpelang kø - med svært dårlig samvittighed, men efter ordrer fra Air France damen. Herefter småløb prinsessen videre ud til gaten for så at stå i boarding-kø i 10 min.
Imponerende nok lettede flyet faktisk til tiden. Men prinsessen, pigerne og manden var noget rundtossede og ekstremt sultne.

Vel fremme i Charles de Gaulle lufthavnen i Paris, drønede prinsessen og Co. hen til bagageudleveringen. De var sultne, og ville gerne hurtigt ind til byen og alle de charmerende caféer. Der stod kun få andre ved bagagebåndet - øjensynlig skulle det meste af flyet videre til andre destinationer.
En håndfuld kufferter senere, heriblandt prinsessen og ældste-bonusbarnets, stod det klart, at manden og den yngstes kufferter åbenbart også var på vej videre ud i verden.
Efter en laaang snak med endnu en Air France dame, denne gang en der kun lige knap begik sig på engelsk, måtte prinsessen og Co. så forlade lufthavnen med kun 2 ud af 4 kufferter. Lidt slukørede, men med håb om at de resterende 2 nok skulle dukke op meget snart.

Næste stop var billet-shopping. Prinsessen og manden havde hjemmefra planlagt at købe transportkort til 5 dage i en masse zoner. Efter i hvert fald en times tumult, en del køer uden resultat og tre afviste kreditkort, opgav de dette og købte blot 4 engangsbilletter ind til Paris centrum på yngstebarnets kreditkort. Det forekom komplet umuligt at købe de der kort i lufthavnen.

Meget sultne kunne prinsessen, pigerne og manden endelig sætte sig på toget til Paris midte. Prinsessen var ikke synderligt imponeret over førstehåndsindtrykket af turen - men som prinsessens yngste bonusbarn klog og optimistisk sagde, så var det måske meningen at de skulle udsættes for alle de træls småting, så de ville komme til at nyde resten af ferien ekstra meget fordi der så skulle meget mindre til at gøre dem glade.

"Se lyst på livet" - som en vis madamoiselle-indbegrebet-af-Paris engang sang...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar