Katinka Tandløs

Den opmærksomme ville måske have bemærket at prinsessen havde forsømt at skrive om katten i lang tid.
Men prinsessen måtte desværre indrømme, at det  ikke var den eneste forsømmelse katten havde lidt under.

Sidste år havde katten været til rutinetjek og vaccine hos dyrlægemanden. Prinsessen havde fået at vide, at det nok ville være en god idé at få kattens tænder renset inden for et halvt års tid. Prinsessen vidste jo godt at det var vigtigt at gå til tandlæge for prinsesser, men prinsessen synes egentlig det var lidt voldsomt at putte katten i fuld narkose, bare for at få børstet tænder. Det var jo trods alt en kat, som i tidernes morgen skulle forestille at have været et vildt dyr.
Og så skete der også alt muligt andet i prinsessen og kattens liv, og det blev en travl sommer.

For nylig tog prinsessen så atter katten til rutinetjek og vaccine - denne gang hos dyrlægedamen. Prinsessen nævnte dyrlægemandens udtalelse, og dyrlægedamen kiggede på katten. Og så var der nogen der slog prinsessen med en stor tung jernkølle af dårlig samvittighed!

Kattens tænder havde åbenbart været ramt af et eller andet paradentose-ish, og derfor havde dyrlægemanden ment det var godt at få dem renset. Det var imidlertid for sent, for i løbet af det forgangne år var det gået stærkt, og katten havde tabt 5-6 (FEM_-SEKS!!) tænder i overmunden.

Prinsessen syntes det var meget synd for katten - som nu umiddelbart ikke lod sig mærke med forandringen, og i øvrigt stadig var fuldt ud i stand til at bide fra sig, stjæle kødpålæg og spise tørkost.(Prinsessen syntes så også at dyrlægemanden godt kunne have nævnt hvor alvorligt det var...)

2 kommentarer:

  1. Kender det godt med at man tænker, "arh, så alvorligt kan det ikke være" Nogle gange er desværre oprigtigt. Men katte er sgu sejlivede, håber din samvittighed blev lidt bedre da du så den stadig kunne spise. :) Men skæg historie ellers.

    SvarSlet
  2. Heldigvis har hun jo hele tiden spist helt almindeligt, så det vidste jeg jo godt da dyrlægedamen påpegede de manglende tænder. Og hun sagde også, at det var sket for længe siden, for det var helet helt fint.
    Men fremover gider jeg ikke dyrlægemanden, for han er simpelthen ikke god nok - jeg er sikker på at dyrlægedamen ville have fortalt mig hvorfor hun skulle have renset tænder, så jeg måske havde forstået formålet!

    Stakkels kat...:o)

    SvarSlet