Macarons

Manden havde lovet at klippe et eller andet hegn og reparere en busk for sin mor, og prinsessen var kommet til love at tage kage med. Det skulle været nemt og helst gå lidt hurtigt, så prinsessen besluttede sig for at lave macarons.
Nu var det ikke fordi at prinsessen ville have det skulle lyde som om at macarons bare var det nemmeste i verden at lave. Men med lidt øvelse, lidt tålmodighed og verdens bedste køkkenven var det faktisk et ret overskueligt projekt.

Prinsessen smuttede og blendede 100g mandler, piskede 3 pasteuriserede æggehvider sammen med 20 g sukker til det var VIRKELIG stift, blandede de blendede mandler, 200 g flormelis og en masse kakao i og sprøjtede det ud på bagepapir i runde, flade klatter i den ønskede størrelse, som stod og tørrede i ca. 30 min.
Imens blandede prinsessen noget ustyrligt lækkert fyld af et par modne bananer, flødeost og en god sjat Dolce Latte - og så røg makronerne i ovnen i 15-20 min. ved 150 grader (prinsessen havde måske givet dem lidt længere, for de var først klar når de uden modstand slap bagepapiret efter afkøling!)

Et voila - prinsessen begejstrede med dagens lækreste kager uden at have gjort særligt meget andet end at hælde ingredienser i en skål og tage varme plade ud af ovnen. Næsten da...


2 kommentarer:

 1. Totalt overskudsagtig! :) ville gerne have inspirationen til at begynde på det projekt, for uanset lyder det som lidt af en opgave :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Arj nej, jeg havde jo ferie - så skal man lave kage. Eller i hvert fald spise det...:oD
   Det er virkelig ikke så slemt, i hvert fald ikke hvis man er lidt ukritisk i forhold til udseendet. Og de er så nemme at tilpasse til egne smagsløg, dét synes jeg er ret smart!

   Slet